Quantcast
UBS: Ποιο είναι το επόμενο ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες - enikonomia.gr
share

UBS: Ποιο είναι το επόμενο ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Ραντεβού με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες αλλά και με τις ελληνικές εισηγμένες είχαν στελέχη της UBS στην Αθήνα.

Τα στελέχη της ελβετικής τράπεζας διέμειναν για ένα τριήμερο στην Αθήνα και επεσήμαναν πως ήταν ιδιαίτερα θετικό το κλίμα στην πρωτεύουσα καθώς το αεροδρόμιο ” Ελευθέριος Βενιζέλος”  ήταν αρκετά γεμάτο αλλά το ίδιο ίσχυε και για τα  ξενοδοχεία της πόλης. Αυτό το κλίμα το μετέφεραν και οι επισκέπτες από το εξωτερικό που ταξίδεψαν με κρουαζιέρα και διέμεναν σε ξενοδοχεία της πόλης

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης η UBS αναφέρεται και στο κλίμα των τραπεζών. Όπως τονίζει η ελβετική τράπεζα, σαφώς και είναι θετικό το κλίμα στις τράπεζες. Επίσης επισημαίνει πως στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν φέτος μεταξύ άλλων οι εκκαθαρίσεις, οι εισπράξεις αλλά και οι πλειστηριασμοί αλλά και οι επιλεγμένες συναλλαγές τιτλοποίησης που εξακολουθούν να είναι στο πεδίο εφαρμογής.

Το επόμενο ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες 

Σύμφωνα με τη UBS, το επόμενο ορόσημο για τις ελληνικές τράπεζες είναι η επαναφορά των μερισμάτων. Για το θέμα αυτό βρίσκονται σε συζητήσεις τον SSM οι τράπεζες .  Η ποιοτική αξιολόγηση φαίνεται να είναι η βασική αβεβαιότητα καθώς οι αντικειμενικές (ποσοτικές) προϋποθέσεις έχουν ήδη εκπληρωθεί ή θα εκπληρωθούν,  σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα.

Η ελβετική τράπεζα αναφέρει δε πως οι συστημικές  ελληνικές τράπεζες  είναι εκτεθειμένες σε ρίσκα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το μακροοικονομικό σκηνικό της πολιτικής αλλά  κυρίως στον αντίκτυπό τους στα επιτόκια, τον πληθωρισμό, την αύξηση του ΑΕΠ και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Στους πολιτικούς κινδύνους περιλαμβάνεται η  δημοσιονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, η πορεία της νομισματικής πολιτικής αλλά και οι ενέργειες της κεντρικής τράπεζας, σημειώνει μεταξύ άλλων η UBS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.