Quantcast
"Βαρύς" φορολογικός χειμώνας για νοικοκυριά- επιχειρήσεις: Τι πρέπει να πληρώσουν μέχρι και τον Ιανουάριο - enikonomia.gr
share

“Βαρύς” φορολογικός χειμώνας για νοικοκυριά- επιχειρήσεις: Τι πρέπει να πληρώσουν μέχρι και τον Ιανουάριο

δημοσιεύτηκε:

Φορολογική “ανηφόρα” για εκατομμύρια φορολογούμενους μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019. Πολλές είναι οι υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να… στενάζουν.

Εν αρχή είναι ο ΕΝΦΙΑ. Πάνω από 6 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν άλλες τέσσερις δόσεις, στο τέλος Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος που έχουν βεβαιωθεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και αφορά σε 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά. Ακόμη, πάνω από 250.000 επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα πρέπει να εξοφλήσουν την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. Έπονται άλλες 3 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018.

Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει επίσης, να καταβληθούν και τα τέλη κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το έτος 2019.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.