Quantcast
ΒΕΑ: Προτάσεις για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές - enikonomia.gr
share

ΒΕΑ: Προτάσεις για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές

δημοσιεύτηκε:

Προτάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας και της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών παρουσίασε σήμερα σε σχετική  εκδήλωση η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ).

Αναλυτικά το Επιμελητήριο ζητεί:

  • Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας: ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, κίνητρα και παρεμβάσεις που ευνοούν την επιχειρηματική μεγέθυνση, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την εξωστρέφεια, την πρόσβαση στην καινοτομία.
  • Επιμονή στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση, με την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου και την αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου από αυτές του ρεύματος.
  • Να ακολουθηθεί μια πολιτική ρύθμισης της ενεργειακής αγοράς και δραστικού περιορισμού των ανατιμήσεων. Το ΒΕΑ επικαλείται συγκεκριμένα παραδείγματα επιχειρήσεων με διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό του κόστους για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Επίσης, σημαντικές ανατιμήσεις στο κόστος πρώτων υλών και συσκευασίας.

Οι προτάσεις για την ενέργεια

  • Στις προτάσεις για την ενέργεια περιλαμβάνονται η φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών επιχειρήσεων, η μείωση της εξάρτησης των τιμών της ενέργειας από τις αυξημένες διεθνώς τιμές του φυσικού αερίου και η διοχέτευση των επιδοτήσεων στοχευμένα και όχι οριζόντια.
  • Στον τομέα της φορολογίας προτείνεται η κατάργηση ή σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος, η καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%, η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20% και της προκαταβολής φόρου στο 50 %.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.