Quantcast
Βενζίνη: Χτυπάει “κόκκινο” η αμόλυβδη στα νησιά-Tι είπε ο Γεωργιάδης για τα καύσιμα - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Χτυπάει “κόκκινο” η αμόλυβδη στα νησιά-Tι είπε ο Γεωργιάδης για τα καύσιμα

δημοσιεύτηκε:

Χτυπάει “κόκκινο” η τιμή της  αμόλυβδης  βενζίνης στα νησιά της χώρας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open, η μέση τιμή της αμόλυβδης από την 1η Μαΐου  αυξήθηκε περισσότερο από 15 λεπτά. Μάλιστα στα πρατήρια καυσίμων της Αθήνας και  της Θεσσαλονίκης η  τιμής της βενζίνης υπερβαίνει τα 2,4 ευρώ το λίτρο ενώ στα νησιά φθάνει ακόμη και τα 2,6 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Επίσης  επισημαίνεται ότι στα πρατήρια καυσίμων της Καλύμνου  η τιμή της βενζίνης πωλείται μεταξύ  2,60 ευρώ  και 2,61ευρώ το λίτρο . Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα πρατήρια καυσίμων του  νησιού είναι ότι ο ΦΠΑ  είναι στο 24%  έναντι των γειτονικών νησιών της Κω και της Λέρου που είναι στο 17% .

Γεωργιάδης για καύσιμα: Συζητάμε διάφορα σενάρια για νησιά 

Για το πρόβλημα που  υπάρχει με τα καύσιμα στα νησιά μίλησε νωρίτερα ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική  εκπομπή του ΣΚΑΙ.  Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης για τα καύσιμα “στα νησιά υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα ομολογουμένως .Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα  στα νησιά για τους εξής λόγους:  Τα μεταφορικά έχουν αυξηθεί .Διότι εφόσον αυξάνονται τα καύσιμα αυξάνεται και το κόστος των μεταφορικών, πρώτον. Δεύτερον υπάρχουν νησιά που έχουν ένα πρατήριο, δύο πρατήρια και  εκεί δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός με μεγάλη ευκολία”. ” Ομολογουμένως με τα νησιά συζητάμε διάφορα σενάρια “, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο την ίδια στιγμή απέφυγε να πει ποια σενάρια εξετάζονται για τα καύσιμα. ” Θα γίνουν οι ανακοινώσεις όταν πρέπει από τον αρμόδιο υπουργό. Δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να ανακοινώνουμε ένα καινούργιο μέτρο, δεν γίνεται. Πρέπει το κράτος να πηγαίνει με ευθύνη “,τόνισε και ανέφερε  “σκεφτόμαστε πάρα πολύ το πρόβλημα με τα καύσιμα .Απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση το πρόβλημα με τα καύσιμα “.

Και αποκάλυψε ότι “είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν μέτρα όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών και το καλοκαίρι, στοχευμένα και όχι οριζόντια. Το τονίζω στοχευμένα και όχι οριζόντια “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.