Quantcast
Βενζίνη: Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές το Πάσχα - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές το Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Tον λόγο για τον οποίο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης δεν μπορεί φτάσει μέχρι το Πάσχα στα 2 ευρώ στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εξήγησε σήμερα  η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Δεν θα φτάσει η τιμή της βενζίνης στα 2 ευρώ μέχρι το Πάσχα ξεκαθάρισε, ωστόσο είπε πως η τιμή της θα ανέβει. «Θα φτάσει η τιμή της βενζίνης στα 2 ευρώ στην Αττική; ‘Εχουμε τρελαθεί τελείως; Μα όχι γιατί να φτάσει; Δηλαδή επειδή υπήρξε ένα πρατήριο στην Αττική να πουλάει την βενζίνη στο 1,98 ευρώ το λίτρο θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό; Κάνετε μια έρευνα  αγοράς » σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως το ίδιο ισχύει και για τα διυλιστήρια της  Θεσσαλονίκης. « Να μην τρομοκρατούμε τον κόσμο. Θα ανέβει η τιμή της βενζίνης μέχρι το Πάσχα αλλά να φτάσει τα 2 ευρώ;  Τέτοιο τρελοκομείο; Γιατί, για να δουλεύουν οι κερδοσκόποι και να δουλεύουν αυτοί που δήθεν πουλάνε φθηνό πετρέλαιο ή βενζίνη; Με τίποτα» είπε.

Επίσης ρωτήθηκε γιατί τα πρατήρια πωλούν τη βενζίνη 1,97 ευρώ το λίτρο, 1,98 ευρώ το λίτρο και 1,99  ευρώ το λίτρο. « Εάν δεν έχουν τιμολόγια και γίνει σχετικός έλεγχος την πατήσανε. Και είπε ότι θα πάνε οι αρμόδιοι στα πρατήρια αυτά κάνουν τον σχετικό έλεγχο. Δεν γίνεται να μην γίνει έλεγχος στα πρατήρια αυτά, σε μια τέτοια κατάσταση προ εκλογών » απάντησε.

«Έχουμε πλαφόν; Έχουμε. Δεν μπορεί κανένας από εμάς να κουνηθεί. Μέχρι τέλος Ιουνίου του 2023 έχουμε το πλαφόν στη πλάτη. Εάν ο πρατηριούχος έχει τιμολόγιο που δικαιολογεί την τιμή αυτή είναι εντάξει, αλλιώς θα πάρει τις 5 χιλιάδες ευρώ στη πλάτη του. 5 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για εμάς τους πρατηριούχους είναι πάρα πολύ. 150 χιλιάδες ευρώ  για όλους αυτούς που ξεπλένουν χρήματα σε δήθεν βενζινάδικα  δεν είναι τίποτα » συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.