Quantcast
Βερναρδάκης: Θα ζητήσουμε από την τρόικα έκτακτη ενίσχυση χαμηλόμισθων- χαμηλοσυνταξιούχων - enikonomia.gr
share

Βερναρδάκης: Θα ζητήσουμε από την τρόικα έκτακτη ενίσχυση χαμηλόμισθων- χαμηλοσυνταξιούχων

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους δανειστές να διατεθεί ένα ποσό από την υπεραπόδοση για έκτακτη ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

«Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις ούτε μισθών, ούτε συντάξεων αυτό είναι βέβαιο. Αντιθέτως, εξετάζονται τρόποι να υπάρξει μία ενίσχυση εισοδηματική των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων» σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Η δεύτερη αξιολόγηση και τα έσοδα έχουν πάει καλά, έχουμε πλέον μία υπεραπόδοση των στόχων και μπορεί η κυβέρνηση μεθοδικά και σχεδιασμένα να ξεκινήσει μία μικρή συστηματική αναδιανομή εισοδήματος γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

«Το γενικότερο πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής είναι να ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, να υπάρξει μία σοβαρή ρύθμιση του χρέους και από εκεί και πέρα νομίζω ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα έχει πάντοτε ως πρώτο στόχο μία γενναία αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των χαμηλόμισθων».

Ερωτηθείς για το πότε θα κλείσει η συμφωνία ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία στις 24 Νοεμβρίου».

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.