Quantcast
Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί - enikonomia.gr
share

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί

δημοσιεύτηκε:

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους της “Ψηφιακής Μέριμνας” και συγκεκριμένα για την αγορά laptop ή tablet από μαθητές και φοιτητές με το voucherνα φτάνει τα 200 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Δευτέρα, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους, μέχρι και χθες 8 Απριλίου, έχουν εγκριθεί 117.308 αιτήσεις οικογενειών, οι οποίες αφορούν σε 216.460 ωφελούμενες νέες και νέους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από σήμερα ξεκίνησαν σταδιακά να εκδίδονται τα vouchers για τις εγκεκριμένες αιτήσεις, με το μεγαλύτερο πλήθος αυτών να προγραμματίζεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.
Τι πρέπει να κάνουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αίτηση
Στο Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia μπορούν να εισέρχονται οι πολίτες που αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ που αφορά την αγορά tablet/laptop. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ, στον σύνδεσμο αυτό θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει και τηλεφωνική υποστήριξη. Το καλύτερο βεβαίως είναι να συμπληρώνουν τη φόρμα επικοινωνίας δικαιούχου, περιγράφοντας το πρόβλημά τους γραπτά, ώστε να δίνεται η κατάλληλη απάντηση με στοχευμένο τρόπο.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας, άρα ο ΟΠΕΚΑ δεν μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στις αιτήσεις των δυνάμει ωφελούμενων πολιτών.

Τι είπε ο Γεωργαντάς για τα προβλήματα στις αιτήσεις
Όποιος είναι δικαιούχος του voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet και laptop δεν θα το χάσει ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή τα προβλήματα που υπήρχαν στην πλατφόρμα. Όσον αφορά στο εάν θα δοθεί δυνατότητα σε όσους είχαν πρόβλημα στο σύστημα για το voucher είπε τα εξής “όσοι είναι δικαιούχοι αυτής της ενίσχυσης, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα οποιασδήποτε προθεσμίας άμεσης. Και δεύτερον δεν υπάρχει ζήτημα να είσαι δικαιούχος και να μην πάρεις αυτό το οποίο τελικά έχει αποφασιστεί να σου δοθεί .Δεν είναι δηλαδή ένα ποσό το οποίο θα κινδυνεύσει να τελειώσει και δεν θα προλάβει κάποιος να πάρει. Εμείς έχουμε προϋπολογίσει περίπου με βάση τα εισοδήματα όπως μπορούσαμε να έχουμε την εικόνα, τους δικαιούχους οι οποίοι είναι περίπου 560.000 παιδιά.
Οπότε, επειδή τις πρώτες ημέρες, καταλαβαίνετε πάντα ένα σύστημα έχει κάποιες αρρυθμίες, τακτοποιούνται αλλά ταυτόχρονα υπήρχε ένας μεγάλος όγκος ανθρώπων οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν το αίτημα τους, θα τους δοθεί η δυνατότητα … ήδη νομίζω ότι μπορεί να τους δίνεται η δυνατότητα . Αλλά θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο λέγοντας ότι όλοι οι δικαιούχοι θα μπορέσουν τελικώς να πάρουν το voucher στα χέρια τους .Δεν έχει να κάνει με την σειρά και με την προτεραιότητα .Δεν υπάρχει θέμα προτεραιότητας “.
Σε ερώτηση γιατί υπάρχει καθυστέρηση δύο ημερών για την έκδοση του voucher του δικαιούχου ενώ έχει αποδεχτεί το σύστημα την αίτηση του είπε τα εξής ” Είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που μπήκαν στο σύστημα. Είναι λογικό να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έκδοση του voucher, αλλά θα τακτοποιηθούν όλα. Μην ανησυχεί κανείς για αυτό”. Όσον αφορά στα κωλύματα που υπάρχουν στις αιτήσεις για το voucher είπε ” Όποιος είναι δικαιούχος και δεν κατόρθωσε να μπει να κάνει τη αίτηση του, τον παροτρύνω να ξανά επιχειρήσει να μπει, νομίζω ότι έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα αυτήν τη στιγμή και θα μπορέσει να την κάνει”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.