Quantcast
Βραχυχρόνια μίσθωση: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Βραχυχρόνια μίσθωση: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων μηνός Ιανουαρίου. Δηλαδή όσοι μισθώνουν το ακίνητο τους μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να καταχωρούν στο «Μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής» και να υποβάλουν τη σχετική δήλωση μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης κάθε μισθωτή. Μετά οι διαχειριστές θα πρέπει να οριστικοποιήσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος το Μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής.

Τι άλλο αναφέρει η ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ σε ιστοσελίδα της  https://www.aade.gr/brahyhronia-misthosi-akiniton:

  • Οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο».
  • Οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» δύνανται να τροποποιούνται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και πριν την οριστικοποίηση του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όταν βάσει πολιτικής ακύρωσης προβλέπεται καταβολή ποσού μισθώματος από τον μισθωτή, υποβάλλεται αρχική «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ακύρωση.
  • Το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» οριστικοποιείται το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Ποιους αφορά

Ως «Διαχειριστής ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης» ορίζεται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που αναρτά ακίνητα στις ψηφιακές πλατφόρμες της οικονομίας του διαμοιρασμού  και υποχρεούται σε εγγραφή εκάστου εκμισθούμενου ακινήτου στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Με την εγγραφή κάθε εκμισθούμενου ακινήτου στο μητρώο βραχυχρόνιας διαμονής, λαμβάνει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ), ανά ακίνητο, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να αναγράψει στην σχετική ιστοσελίδα.

Πάντως οι υπόχρεοι μπορούν να καταχωρήσουν το εκμισθούμενο ακίνητο τους στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής αλλά και να υποβάλουν τη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής. μέσω της ειδικής υπηρεσίας της ΑΑΔΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.