Quantcast
Βρούτσης: Σειρά αιτήσεων για δημιουργία ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Σειρά αιτήσεων για δημιουργία ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης

δημοσιεύτηκε:

Η επαγγελματική ασφάλιση είναι ένας θεσμός που προωθείται και ενισχύεται από την ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι δεν αμφισβητείται η δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Όπως είπε ο υπουργός στο 1ο συνέδριο επαγγελματικής ασφάλισης, στόχος είναι να ενισχυθούν και οι τρεις πυλώνες, επισημαίνοντας ότι η επαγγελματική ασφάλιση είναι ένας θεσμός που προωθείται και ενισχύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και αρκετές δεκαετίες με τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων και ελαφρύνσεων, καθώς και με την έκδοση σχετικών οδηγιών. «Πιστεύουμε στους τρεις πυλώνες ασφάλισης, που ισχύουν σήμερα στη χώρα μας, αλλά θέλουμε να τους ενισχύσουμε μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις, κυρίως, όμως, τα Επαγγελματικά Ταμεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, έχουν συσταθεί και λειτουργούν 23 Ταμεία Προαιρετικής Επαγγελματικής Ασφάλισης, ενώ παρατηρείται έντονη κινητικότητα δημιουργίας νέων και ήδη εκκρεμούν στο υπουργείο Εργασίας μία σειρά από αιτήσεις. Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως συμπλήρωσε, βρίσκονται τέσσερα νέα Ταμεία.

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι το δημόσιο κοινωνικό σύστημα δεν κινδυνεύει από την επαγγελματική ασφάλιση. Με βάση την αναλογιστική μελέτη, στην οποία έκανε ειδική μνεία, σε λίγα χρόνια, η συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας μας όσον αφορά το ΑΕΠ θα φτάσει στο μέσο όρο της συνταξιοδοτικής δαπάνης των ευρωπαϊκών χωρών. «Αποκτούμε ένα σταθερό και υγιές δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα», είπε.

Αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι αυτό σηματοδοτεί το τέλος μίας 12χρονης περιπέτειας για την κοινωνική ασφάλιση και τους Έλληνες ασφαλισμένους και συνταξιούχους στη χώρα μας. «Θα κλείσει ο κύκλος της αγωνίας, της αβεβαιότητας και της αστάθειας» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι δεν περικόπτεται καμία σύνταξη. Αντίθετα, όπως σημείωσε, θα υπάρξουν αυξήσεις με ανταποδοτικό τρόπο, ενώ ανέφερε ότι για πρώτη φορά κατατίθεται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ολοκληρωμένη αναλογιστική μελέτη.

Συμπερασματικά, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα δώσει λύσεις, «καθώς, τα τελευταία 12 έτη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, παρατηρήθηκαν παθογένειες, όπως φαινόμενα εισφοροδιαφυγής, ανεργία, μετανάστευση ενός μεγάλου ποσοστού παραγωγικού δυναμικού στο εξωτερικό, καθώς και έντονο δημογραφικό ζήτημα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.