Quantcast
Βρούτσης: Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα Ταμεία τριπλασιάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα Ταμεία τριπλασιάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

“Μέσα σε μόλις τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ “κατόρθωσαν” να τριπλασιάσουν το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία” δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βρούτση είναι οι εξής:

«Τα στοιχεία της τρίτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια τραγική επιβεβαίωση των ολέθριων επιπτώσεων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί τόσο ο αριθμός των οφειλετών όσο και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, 1.180.000 οφειλέτες χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 30,5 δις ευρώ – σχεδόν 3 φορές περισσότερα σε σχέση με το 2014. Η Κυβέρνηση αποπειράθηκε να αποκρύψει αυτήν την πραγματικότητα, αλλά η ένταξη χιλιάδων νέων οφειλετών στο ΚΕΑΟ καταδεικνύει την τραγική κατάσταση την οποία προκάλεσε με αποκλειστική της ευθύνη η σημερινή Κυβέρνηση.

Ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα αναστρέψει αμέσως αυτήν την κατάσταση, αφαιρώντας βάρη από τους ασφαλισμένους και αλλάζοντας ριζικά το σύστημα, ώστε να γίνει αναλογικότερο και – κυρίως – ανταποδοτικό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.