Quantcast
Ψάχνουν να πουλήσουν υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ψάχνουν να πουλήσουν υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, Νικόλαος Παπαδόπουλος, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη διενέργεια έρευνας για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, το 2013, γεγονός το οποίο αποκάλεσε ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα συσταθεί ερευνητική επιτροπή στην Ελλάδα, η οποία θα εξετάσει όλα τα γεγονότα που αφορούσαν το κούρεμα του ελληνικού χρέους και ότι ενδεχομένως, εντός αυτού του πλαισίου, να εξεταστούν τα θέματα που ήγειρε το ΔΗΚΟ.

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο κύριος Ομήρου, εκπέμπει πανευρωπαϊκά μηνύματα, ότι δηλαδή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση από τη λιτότητα στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συνθηκών κοινωνικής συνοχής.

Τη θέση ότι για τον ΔΗΣΥ δεν υπάρχουν ιδεολογίες μπροστά στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος εξέφρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα.

«Εμείς τονίσαμε ότι ο ελληνισμός, ενιαίος οφείλει να αντιμετωπίσει είτε τα εθνικά είτε τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν» ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, ο οποίος είπε πως θεωρεί «πολύ σημαντικό γιατί εκ μέρους του πρωθυπουργού εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στην πατρίδα μας», αλλά «και η διαβεβαίωση εκ μέρους μας ότι όπως εφαρμόζαμε για τόσα χρόνια ως ΔΗΣΥ ως βασική αρχή και θέση την αγαστή, αδελφική συνεργασία με όλες τις ελλαδικές κυβερνήσεις, αυτό θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».

Ο κ. Χριστοφόρου είπε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πιστεύουμε ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα. Για μας οι επιτυχίες τής Ελλάδας είναι και δικές μας επιτυχίες. Οι αποτυχίες της Ελλάδας είναι ήττα και για την Κύπρο», επισήμανε.

«Η θέση ότι δεν πρέπει να υπάρχει τυφλή υποταγή στην τρόικα ενδυναμώνεται με τις τελευταίες εξελίξεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας ακούσαμε με πάρα πολλή προσοχή τα σχέδια που έχουν ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, και ανταλλάξαμε και κάποιες γενικές απόψεις και στο Κυπριακό», ανέφερε ο κ. Κυπριανού και προσέθεσε ότι «έχουμε συμφωνήσει ότι σύντομα θα μεταβώ στην Αθήνα για να μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος γύρω από αυτά τα ζητήματα».

Ο γγ του ΑΚΕΛ δήλωσε, επίσης, ότι η μέχρι στιγμής στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση, κυρίως, γύρω από τα ζητήματα της οικονομίας, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος.

Τη σύσταση μιας κοινής δεξαμενής σκέψης για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, της οικονομικής κρίσης και αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην περιοχή πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η αντιπροσωπεία του ΚΣ ΕΔΕΚ, υπό τον αναπληρωτή πρόεδρό της Μαρίνο Σιζόπουλο.

Επίσης, ισχυροποίηση του ελληνισμού στην περιοχή και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, πρότεινε στον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανέφερε ότι συζήτησαν εθνικό θέμα και οικονομία.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.