Quantcast
Wolf (FT): Η Ελλάδα θα χρειασθεί 10-15 χρόνια για να δημιουργήσει μία μοντέρνα οικονομία - enikonomia.gr
share

Wolf (FT): Η Ελλάδα θα χρειασθεί 10-15 χρόνια για να δημιουργήσει μία μοντέρνα οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10-15 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει μια μοντέρνα, ανταγωνιστική οικονομία, τόνισε ο Maritn Wolf, συγγραφέας και βασικός αρθρογράφος των Financial Times,  σε συνέντευξή του στο Παρατηρητήριο για την Κρίση του ΕΛΙΑΜΕΠ.

O Wolf πρόσθεσε ότι η πρόκληση για την Ελλάδα είναι το αναπτυξιακό της μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων των θεσμών της και όχι απλώς η δημοσιονομική ή μακροοικονομική σταθερότητα.

Σε ανταπόδοση για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, η Ευρωζώνη θα πρέπει να δώσει στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους, ώστε το βάρος του να γίνει ανεκτό, σημείωσε ο Wolf.

Ο αρθρογράφος των FT υπογραμμίζει ότι η Ευρωζώνη άργησε πολύ να λάβει σημαντικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, λόγω μιας σειράς αγκυλώσεων.

Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, η ικανότητα της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση παραμένει πολύ πιο περιορισμένη απ’ ότι των κυρίαρχων κρατών που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι η Ευρωζώνη παραμένει ευάλωτη σε ένα πολιτικό ή οικονομικό σοκ εντός ή και εκτός αυτής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.