Quantcast
WSJ: Εξάμηνη παράταση του μνημονίου και νέο δάνειο εξετάζει η Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

WSJ: Εξάμηνη παράταση του μνημονίου και νέο δάνειο εξετάζει η Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Nέα παράταση έως 6 μήνες ή και περισσότερο του τρέχοντος μνημονίου είναι διατεθειμένη να δώσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα, ενώ ορισμένες χώρες – μέλη θεωρούν ότι μπορεί να χρειασθεί η χορήγηση και νέων δανείων που θα συνοδεύονται από ένα τρίτο μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Στη συνάντηση που είχαν χθες στις Βρυξέλλες αξιωματούχοι υπουργείων Οικονομικών χωρών της Ευρωζώνης και της τρόικας εξέφρασαν την επιθυμία να παρατείνουν περαιτέρω τη διάρκεια του μνημονίου, το οποίο λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. 

Μία νέα παράταση θα έδινε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο να σχηματίσει κυβέρνηση και να διαπραγματευθεί νέα συμφωνία για την περίοδο μετά τη λήξη του σημερινού μνημονίου. 

“Τα κράτη – μέλη νομίζουν ότι η παράταση πρέπει να είναι εξάμηνη ή μεγαλύτερη, αλλά αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα”, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. 

Ορισμένοι από τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας ανησυχούν ότι μία προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να μην είναι επαρκής για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας φέτος και ότι αντί τούτου μπορεί να χρειασθούν νέα δάνεια από τον ΕΜΣ (Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας). 

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.