Quantcast
WSJ: Η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο των εντόκων αν είναι ορατή μία συμφωνία - enikonomia.gr
share

WSJ: Η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο των εντόκων αν είναι ορατή μία συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αύξανε το όριο των εντόκων γραμματίων που μπορεί να εκδώσει το ελληνικό δημόσιο, εφόσον «είναι ορατή μία συμφωνία» της χώρας με τους πιστωτές της για τη συνέχιση της χρηματοδότησής της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται τρεις πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Σχετική δήλωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκανε ο Μπενουά Κερέ, που είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και ο σύνδεσμος της στις διαβουλεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, στη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Χθεσινό δημοσίευμα του Reuters από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group μετέδιδε αντίστοιχες πληροφορίες για τη στάση που θα κρατήσει η ΕΚΤ, εφόσον γίνει ορατό ότι θα υπάρξει μία απόφαση του Eurogroup για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Ο Κερέ δήλωσε στο EuroWorking Group ότι, αν η Ελλάδα είναι κοντά σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τους όρους της χρηματοδότησης, το όριο των εντόκων γραμματίων θα μπορούσε να αυξηθεί.

Αυτό σημαίνει πιθανόν ότι πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) για τις μεταρρυθμίσεις και τις εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.