Quantcast
WSJ: Η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί τις απειλές για χρεοκοπία - enikonomia.gr
share

WSJ: Η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί τις απειλές για χρεοκοπία

δημοσιεύτηκε:

“Η Ελλάδα παραμένει πηγή μεγάλου δράματος για τους επενδυτές στην Ευρωζώνη, ακόμη και αν το δράμα σπάνια γίνεται πράξη στον πραγματικό κόσμο”, αναφέρει σε σχόλιο της η  Wall Street Journal, στη στήλη Macro Horizons, με τίτλο: “Η Ελλάδα κλείνει το μάτι στο παιχνίδι του δειλού με το ΔΝΤ”. 

Στο σχόλιο σημειώνεται ότι το γεγονός πως η Ελλάδα κατέβαλε σήμερα τη δόση των 460 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, αν και υπουργοί της είχαν απειλήσει να μην κάνει την πληρωμή αυτή, δείχνει ότι η κυβέρνηση της χώρας, που έχει τη τάση να χρησιμοποιεί απειλές στη συνεχιζόμενη διαμάχη με τους Ευρωπαίους πιστωτές της, έχει λίγα χαρτιά στην πραγματικότητα για να παίξει.

Αυτό φάνηκε, προσθέτει η εφημερίδα, και χθες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τις κυρώσεις της Ευρώπης κατά της Ρωσίας, αλλά παρά ταύτα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα.

“Η απειλή μίας στάσης πληρωμών έναντι του ΔΝΤ είχε την ίδια αίσθηση θεάτρου, χωρίς ουσία”, σημειώνει ο σχολιαστής, προσθέτοντας: “Μία πραγματική χρεοκοπία θα δημιουργούσε προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας πιθανόν διαγραφές των δανείων που έχει δώσει το Ταμείο και φόβους μίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αλλά, στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει να χάσει περισσότερα από κάθε άλλον, με το να φέρει τον εαυτό της σε θέση παρία”. 

Και καταλήγει το σχόλιο: “Επιστρέφουμε στο ίδιο παλιό πρόβλημα: Η Ελλάδα έχει πάρα πολύ υψηλό χρέος και πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα”. 

 

Πηγή: Wall Street Journal

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.