Quantcast
WSJ: Η Ελλάδα προτείνει αύξηση εισφορών και κατάργηση ΕΚΑΣ από 2018 έως 2020 - enikonomia.gr
share

WSJ: Η Ελλάδα προτείνει αύξηση εισφορών και κατάργηση ΕΚΑΣ από 2018 έως 2020

δημοσιεύτηκε:

Οι νέες ελληνικές προτάσεις, που εστάλησαν σήμερα το πρωί στους πιστωτές, προβλέπουν νέες μειώσεις δαπανών και αυξήσεις εσόδων για το συνταξιοδοτικό σύστημα που ανέρχονται στο 0,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 1% του ΑΕΠ από το 2016, αναφέρει η Wall Street Journal που επικαλείται τρεις αξιωματούχους.
Το γεγονός αυτό, σημειώνει η εφημερίδα θα έφερνε την ελληνική κυβέρνηση κοντά στον στόχο που έθεσαν οι πιστωτές, προσθέτοντας ότι αν οι ελληνικοί υπολογισμοί επιβεβαιωθούν (από τους πιστωτές) θα είχαμε ένα μεγάλο βήμα για να τερματισθεί το αδιέξοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
‘Ελληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στόχος για τις συντάξεις θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον αυτού, προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2018 έως το 2020, δήλωσε ένας αξιωματούχος.
Η εξοικονόμηση πόρων από την πλευρά της αύξησης των εισφορών αντί της μείωσης των δαπανών μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη εμπόδιο, ακόμη και αν επιτυγχάνεται ο γενικός στόχος, σημειώνει η WSJ, καθώς το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις και πολίτες πληρώνουν ήδη πάρα πολλούς φόρους και άλλους δασμούς, που επιβαρύνουν την ανάπτυξη.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.