Quantcast
WSJ: Οι δανειστές συμφώνησαν σε σκληρή πρόταση προς την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

WSJ: Οι δανειστές συμφώνησαν σε σκληρή πρόταση προς την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν στους όρους της πρότασης που θα κάνουν στην ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται δύο πηγές με γνώση των συζητήσεων. 

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν να πιέσουν την Ελλάδα να υιοθετήσει εκτεταμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ το ΔΝΤ έχει χαλαρώσει την πίεση του προς την Ευρώπη, ώστε να δεσμευθεί αυτή ρητά για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, δήλωσαν οι πηγές. 

Το μεγάλο ελληνικό χρέος παραμένει θέμα διαφωνίας στο βάθος των συζητήσεων μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων ηγετών. αλλά δεν αναστέλει την πρόταση των πιστωτών στην Ελλάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε στη χθεσινοβραδινή πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει αναγκαία, εάν η Ελλάδα δεν υιοθετήσει εκτεταμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τον προυπολογισμό της και τον ρυθμό ανάπτυξής της. 

Η πρόταση των πιστωτών αναμένεται να δοθεί σύντομα στην ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει η WSJ. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να αντιμετωπίσει απαιτήσεις για αυστηρές μεταρρυθμίσεις του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, της εργασιακής νομοθεσίας και άλλων τομέων, καθώς και την επιμονή των πιστωτών για επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα που θα διασφαλίζουν ότι θα υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα. 
.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.