Quantcast
WSJ: Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να χρειασθούν 4,7 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ - enikonomia.gr
share

WSJ: Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να χρειασθούν 4,7 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ

δημοσιεύτηκε:

Οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να χρειασθούν πολύ λιγότερα κρατικά κεφάλαια σε σχέση με τους φόβους που υπήρχαν, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι ανάγκες για κρατική ενίσχυση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών μπορεί να φθάσουν τα 4,7 δις. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,2 δις. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή κοινών μετοχών και τα 3,5 δις. ευρώ με τη μορφή μετατρέψιμων ομολόγων (Cocos).

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ένα τρίτο περίπου των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, που προέκυψαν από τα stress test της ΕΚΤ και ανέρχονται συνολικά σε 14,4 δις. ευρώ.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Eurobank και η Alpha Bank, που έχουν τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες βάσει των stress test, πιθανόν θα τις καλύψουν πλήρως από ιδιώτες.

Για την Εθνική σημειώνει ότι μπορεί να χρειασθεί 2 δις. ευρώ από το δημόσιο – περίπου 500 εκατ. ευρώ με κοινές μετοχές και 1,5 δις. ευρώ με Cocos – και ότι τα έσοδα της τράπεζας από την πώληση της Finansbank θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή το ταχύτερο δυνατόν των ακριβών Cocos.

Για την Πειραιώς, το δημοσίευμα σημειώνει ότι μπορεί να χρειασθεί 2,68 δις. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από τα οποία τα 680 εκατ. ευρώ με τη μορφή κοινών μετοχών και τα 2 δις. ευρώ με Cocos.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.