Quantcast
WSJ: Πώς η φέτα εμποδίζει την εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ - Ε.Ε - enikonomia.gr
share

WSJ: Πώς η φέτα εμποδίζει την εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ – Ε.Ε

δημοσιεύτηκε:

Η φέτα είναι ένα από τα εμπόδια για την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ που θα προβλέπει τον περιορισμό των φόρων για τουλάχιστον το 97% των προϊόντων που διακινούνται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε., ως φέτα αναγνωρίζεται μόνο το τυρί που παρασκευάζεται από γάλα προβάτων και αιγών στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη Λέσβο. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες τοπικά τρόφιμα και ποτά, των οποίων τις ονομασίες η Ε.Ε. επιμένει να διατηρεί, αντιστεκόμενη στο ό, τι επιβάλλει η βιομηχανία τροφίμων των ΗΠΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι και αμερικανικές εταιρείες παράγουν επίσης προϊόντα, χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα. Για παράδειγμα, το τυρί με την ονομασία “Athenos feta” της Kraft Foods Group δεν παρασκευάζεται από γάλα προβάτων και αιγών στην Ελλάδα, αλλά από αγελαδίσιο γάλα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Η θέση της Ε.Ε. έχει εξοργίσει τους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τη βιομηχανία τροφίμων των ΗΠΑ που υποστηρίζουν πως πολλά ονόματα δεν θα έπρεπε να προορίζονται για τα προϊόντα μόνο μιας περιοχής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.