Quantcast
Χ.Α.: Έκλεισε με απώλειες 1,3% καθώς συνεχίσθηκαν οι πωλήσεις τραπεζικών μετοχών - enikonomia.gr
share

Χ.Α.: Έκλεισε με απώλειες 1,3% καθώς συνεχίσθηκαν οι πωλήσεις τραπεζικών μετοχών

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίσθηκαν και σήμερα οι πωλήσεις των τραπεζικών μετοχών, οδηγώντας το Χρηματιστήριο της Αθήνας σε μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. σημείωσε απώλειες 1,30% στις 659 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 7,62% και έκλεισε στις 157 μονάδες, ελάχιστα πάνω από το ιστορικά χαμηλό επίπεδό του (155,7 μονάδες).

Η καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα για την πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων που θα ξεκλειδώσει την καταβολή της δόσης των 2 δις. ευρώ και θα αποδεσμεύσει τα 10 δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεν βοηθά το Χρηματιστήριο, παρά τις θετικές δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο Μάριο Ντράγκι και ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ για την Ελλάδα (ο πρώτος μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο είπε ότι τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να ενταχθούν στο QE και ο δεύτερος σημείωσε ότι υπάρχει θετική δυναμική στην ελληνική οικονομία).

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,55% και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μειώθηκε κατά 0,42%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 44 δις. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.