Quantcast
Χαρδούβελης: Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς - enikonomia.gr
share

Χαρδούβελης: Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς

δημοσιεύτηκε:

Την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας καλείται και προσπαθεί να διασφαλίσει το Υπουργείο Οικονομικών ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επεσήμανε ο Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

«Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνιση», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς. Μάλιστα, εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθετει για να στηρίζει τους καταθέτες».

Ερωτηθείς για το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση με αντιμνημονιακό προσανατολισμό, ο Γκίκας Χαρδούβελης υπογράμμισε: «Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ. Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο dt».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.