Quantcast
Χάρης Γεωργιάδης: Το κλίμα στο Eurogroup για την Ελλάδα έχει αλλάξει πλήρως - enikonomia.gr
share

Χάρης Γεωργιάδης: Το κλίμα στο Eurogroup για την Ελλάδα έχει αλλάξει πλήρως

δημοσιεύτηκε:

Το κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup έχει διαφοροποιηθεί πλήρως μετά τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα, σε σχέση με το κλίμα πλήρους απομόνωσης που υπήρχε στο πρώτο εξάμηνο του 2015, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ.«Η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι υπάρχει ένα νέο ξεκίνημα που φέρνει αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι έχει επιφυλάξεις για πτυχές του ελληνικού προγράμματος και ιδίως για τη νέα φορολογική επιβάρυνση, η οποία, όπως είπε, κάνει πιο βαθειά την ύφεση και δημιουργεί φαύλο κύκλο. Τόνισε, όμως, ότι η μόνη οδός που έχει η Ελλάδα είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Η Ελλάδα έχει απίστευτες παραγωγικές δυνατότητες και μπορεί να γίνει μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, αρκεί να απαλλαγεί από τα βαρίδια, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, ο υπουργός δήλωσε ότι η Κύπρος δέχεται οποιαδήποτε ρύθμιση, ακόμη και την απομείωσή (το κούρεμα) του, ενώ τόνισε ότι η Κύπρος στήριξε με όλες τις δυνάμεις της την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.