Quantcast
Χαρίτσης: Έως και 4,5 δισ. ευρώ θα δοθούν στην οικονομία έως το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Έως και 4,5 δισ. ευρώ θα δοθούν στην οικονομία έως το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το τέλος του έτους θα διοχετευθούν στην οικονομία έως και 4,5 δισ. ευρώ, που οι εργοληπτικές εταιρείες καλούνται να απορροφήσουν, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των εργοληπτικών οργανώσεων.

Η συζήτηση αφορούσε την πορεία των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, κατά την οποία ο υφυπουργός ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις των προηγούμενων μηνών για την ενίσχυση της ρευστότητας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων, ιδιαίτερα εκείνων που προέκυψαν από τα capital controls.

Στην ενίσχυση της ρευστότητας συνέβαλε το δάνειο 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η προκαταβολή μεγάλου μέρους του ποσού (30% και όχι 15% που συνηθίζεται), δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. Οι πληρωμές ικανοποιούν πλέον περίπου το 75% των αιτημάτων.

Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε τους εκπροσώπους των εργοληπτών να κινητοποιηθούν και να ενεργοποιήσουν τις επιχειρήσεις, ώστε να ολοκληρωθούν αποτελεσματικά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου (2007-13) και να εκκινήσουν ομαλά εκείνα της νέας περιόδου (2014-20).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.