Quantcast
Χαρίτσης: Η Κομισιόν είπε ότι η παράταση του ΕΣΠΑ θα συζητηθεί στο τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Η Κομισιόν είπε ότι η παράταση του ΕΣΠΑ θα συζητηθεί στο τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το αίτημα για παράταση της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 να εξεταστεί και να ικανοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, πρώην γ.γ. ΕΣΠΑ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε σε δήλωσή του ότι “το αίτημα για παράταση έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, μέχρι και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο Γιούνκερ και την αρμόδια επίτροπο Κρέτσου”. Η απάντηση της Επιτροπής, υπενθυμίζει, ήταν ότι το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί προς το τέλος της προγραμματικής περιόδου (σ.σ.: τέλος του 2015), κάτι που άλλωστε συνέβη και με ανάλογα αιτήματα στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, “δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνησή του, που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, θα προχωρήσει άμεσα και σε συνεννόηση με όλες τις άλλες χώρες που έχουν διατυπώσει ανάλογες προθέσεις, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το δίκαιο αίτημα για παράταση της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα της περιόδου 2007 – 2013 να εξεταστεί και να ικανοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.