Quantcast
Χαρίτσης: Πληρωμές 4,5 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ έως το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Πληρωμές 4,5 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ έως το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Η πληρωμή 4,5 δισ. ευρώ σχεδιάζεται για το ΕΣΠΑ έως το τέλος του έτους, ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου και να ξεκινήσουν εκείνα του επόμενου ΕΣΠΑ (2014-2020), για τα οποία προβλέπονται κονδύλια 26 δισ. ευρώ, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή» ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους, δηλώνει ο κ. Χαρίτσης. Πολιτική στρατηγική του Υπουργείου για την διάθεση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι, όπως εξηγεί, «να κατευθύνουμε τα οικονομικά του αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερη μέριμνα γι΄ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα των νέων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η ενίσχυση θα λάβει υπόψη της τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τομέα των φαρμάκων, των νέων τεχνολογιών, των logistics, τη βιομηχανία υλικών, την περιβαλλοντική βιομηχανία και βέβαια τον τουρισμό, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σχετική πρόσκληση για δράσεις ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν τουριστικές επιχειρήσεις, στην κατεύθυνση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.