Quantcast
Χαρίτσης: Προωθούνται Αναπτυξιακή Τράπεζα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Προωθούνται Αναπτυξιακή Τράπεζα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

δημοσιεύτηκε:

Αναπτυξιακή τράπεζα, αξιοποίηση εναλλακτικών θεσμών χρηματοδότησης και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων περιλαμβάνονται στη στρατηγική του υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση της ρευστότητας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, το υπουργείο Οικονομίας προωθεί τα εξής:

– Ενίσχυση του τραπεζικού επενδυτικού συστήματος μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας, αλλά και συνεταιριστικών τραπεζών με στόχο τη συνεπένδυση και την μόχλευση πόρων και όχι την απλή δανειοδότηση.

– Ανάπτυξη συμπληρωματικών θεσμών πίστωσης και κατάλληλων εργαλείων που δεν βασίζονται σε κλασσικά τραπεζικά εργαλεία, αλλά στην συνεπένδυση ιδιαίτερα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

– Μικροπιστώσεις και εγγυήσεις για κεφάλαια κίνησης για εξαγωγικές επιχειρήσεις και χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων όπου το ΕΣΠΑ θα έχει το ρόλο υψηλής εγγύησης για τη μόχλευση κεφαλαίων και από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Δηλαδή μέσω του ΕΣΠΑ να αυξηθεί η μόχλευση.

“Τρεις ευκαιρίες για την οικονομία είναι πολύ σημαντικές και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με τη μόχλευση. Στόχοι είναι οι νέες επιχειρήσεις που θα στηριχθούν για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, οι νέοι επιστήμονες ή το εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό για νέες παραγωγικές μονάδες και για το υπάρχον παραγωγικό δυναμικό προκειμένου να αλλάξει την υπηρεσία ή το προϊόν που παράγει για να διευρύνει το κύκλο εργασιών του.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου Οικονομίας είναι από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του έτους να διοχετευτούν στην αγορά κεφάλαια μέσω του ΕΣΠΑ ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.