Quantcast
Ξεκινά τη λειτουργία της η ηλεκτρονική πλατφόρμα για κινητικότητα στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Ξεκινά τη λειτουργία της η ηλεκτρονική πλατφόρμα για κινητικότητα στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Στο νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο αναφέρθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων.

«Σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εξυπηρετεί το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας. Όλες οι προσφερόμενες θέσεις θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα αυτή και οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 1.000 αιτήματα από φορείς της δημόσιας διοίκησης κυρίως Υπουργεία για πλήρωση κενών θέσεων μέσω της κινητικότητας.

Επιπλέον, η πλατφόρμα του ΕΣΚ έχει συνδεθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Απογραφής, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα με τα ήδη υφιστάμενα ηλεκτρονικά εργαλεία διοίκησης προσωπικού.

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων που πληρούν τα κριτήρια της σχετικής νομοθεσίας.

Πλέον, με την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας μπαίνει τέλος σε μεγάλο κομμάτι της γραφειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων», είπε συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ενώ, όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης που ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επεσήμανε πως, παρά την αποχή που κήρυξαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, αναγνωρίζοντας «το αναγκαίο αυτής της μεταρρύθμισης».

Επιπλέον η ίδια σημείωσε ότι, σύντομα το ψηφιακό Δημόσιο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.