Quantcast
Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση πετσοκόβει έως 268 ευρώ από μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση πετσοκόβει έως 268 ευρώ από μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας

δημοσιεύτηκε:

“Η κυβέρνηση πετσοκόβει έως 268 ευρώ από μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας” επισημαίνει η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αφορμή την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου για «την εθνική σύνταξη, το κατώτατο όριο σύνταξης λόγω θανάτου, τις περιπτώσεις σώρευσης ανταποδοτικών συντάξεων και τις συντάξεις χηρείας μετά την πρώτη τριετία».

Για “αιφνιδιαστική μείωση των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας” κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Υπογραμμίζει πως “στα μουλωχτά ο κ. Τσακλόγλου τροποποίησε εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, και με νέα απαράδεκτη εγκύκλιο πετσοκόβει έως και 268 ευρώ από τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας”.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτοχρονιάτικα μειώνει τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Αιφνιδιαστικά και στα μουλωχτά ο κ.Τσακλόγλου τροποποίησε εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, και με νέα απαράδεκτη εγκύκλιο πετσοκόβει έως και 268 ευρώ από τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας και της ακρίβειας, η κυβέρνηση πλήττει συστηματικά τους πιο αδύναμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις χήρες και τους ανάπηρους.

Μοναδική λύση είναι η πολιτική αλλαγή».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.