Quantcast
Χονδρός (Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ): Χωρίς διαγραφή ελληνικού χρέους δεν λύνεται το πρόβλημα - enikonomia.gr
share

Χονδρός (Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ): Χωρίς διαγραφή ελληνικού χρέους δεν λύνεται το πρόβλημα

δημοσιεύτηκε:

«Κάθε λογικός οικονομολόγος σε όλον τον κόσμο, θεωρεί πως χωρίς διαγραφή ελληνικού χρέους δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, και μόνον ο κύριος Σόιμπλε και ο κύριος Σέλινγκ (σ.σ. ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών) δεν θέλουν να ακούσουν κάτι τέτοιο», επισημαίνει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Γιώργος Χονδρός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διευκρινίζει στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιώργος Χονδρός, η κυβέρνηση δεν θεωρεί «δικό της» το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, καθώς αυτό της επιβλήθηκε στο πλαίσιο ενός πολύ σκληρού εκβιασμού – ωστόσο κατά την υλοποίησή του, για πρώτη φορά μένουν ανέγγιχτα τα χαμηλότερα στρώματα τα οποία έως τώρα πλήττονταν περισσότερο και για το λόγο αυτό δεν αποφασίστηκε μια οριζόντια μείωση των συντάξεων.

Ταυτόχρονα σημειώνει πως το σημαντικότερο καθήκον του Αλέξη Τσίπρα είναι να απεμπλακεί από την πολιτική της λιτότητας, υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό μια προεκλογική υπόσχεση, ενώ εκτός αυτού, οι Έλληνες δεν θέλουν και ένα ξεπούλημα της χώρας τους, «κάτι που επίσης θα εμποδίσει ο Τσίπρας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.