Quantcast
Χουλιαράκης: Στόχος να χαλαρώσουν τα capital controls - enikonomia.gr
share

Χουλιαράκης: Στόχος να χαλαρώσουν τα capital controls

δημοσιεύτηκε:

Την όσο το δυνατό συντομότερη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων την ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τη οικονομία έθεσε ως προτεραιότητες για την θητεία του ως υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης.

«Αποδέχθηκα την πρόταση και ανέλαβα με στόχο να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος είπε» ο κ. Χουλιαράκης ευχόμενος παράλληλα ότι η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα έχει περισσότερη ελευθέρια να ασκήσει δημοσιονομική πολιτική από ότι η απελθούσα .τόνισε χαρακτηριστικά κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών από τον απελθόντα υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο .

Τόνισε επίσης ότι η προσπάθεια που θα καταβάλλει θα αφορά την συνέχεια της προετοιμασίας του προγράμματος και τη κατανομή των βερών με το δικαιότερο δυνατό τρόπο

Ο τέως υπουργός οικονομικών κ Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε το νέο υπουργό αστειευόμενος « Ναι είναι υπαρκτό πρόσωπο» σχολιάζοντας έτσι την αποστροφή του του κ. Χουλιαράκη για τις δημόσιες δηλώσεις και γενικότερα τη δημοσιότητα .Μάλιστα σχολίασε την ολιγόλεπτη καθυστέρηση τη άφιξης τους λέγοντας «το καλό πράγμα αργεί να γίνει»

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε του υπαλλήλους του υπουργείο και σχολιάζοντας εν γένει την σύντομη θητεία του στο υπουργείο οικονομιών είπε « κάναμε και καλά πράγματα και πράγματα που δεν ήταν ιδιαιτέρως καλά»

Κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του ΥΠΟΙΚ παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών υπεύθυνο για τα δημόσια έσοδα κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος παραμένει και ως υπηρεσιακός και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών , επικεφαλή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ Δημήτρης Μάρδας ο οποίος απέρχεται της θέσης του .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.