Quantcast
Xρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία στην ατζέντα των επαφών Τσακαλώτου και Χουλιαράκη - enikonomia.gr
share

Xρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία στην ατζέντα των επαφών Τσακαλώτου και Χουλιαράκη

δημοσιεύτηκε:

Παράλληλες διαπραγματεύσεις για εκκρεμή προαπαιτούμενα, μέτρα για το χρέος και μεταμνημονιακό πλαίσιο που θα έχει μεν ελληνική σφραγίδα αλλά θα συνοδεύεται με ισχυρή εποπτεία από τους δανειστές έως το 2023, πρόκειται να διεξαχθούν σήμερα σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Η αυλαία θα ανοίξει με τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Eυρωπαίο επίτροπο το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών.
Εκτός απροόπτου, τον κ. Moscovici θα συνοδεύσει ο επικεφαλής του κλιμακίου αποστολής στην Ελλάδα D. Costello, ο οποίος ενώ κανονικά ήταν να μιλήσει σήμερα το βράδυ στο συνέδριο του Economist βγήκε το όνομά του από το πάνελ των ομιλητών.

Ο Γάλλος επίτροπος θα μεταφέρει στον κ. Τσακαλώτο το «πακέτο» των προτάσεων και τη λειτουργία του γαλλικού μηχανισμού που επεξεργάζεται σε τεχνικό επίπεδο ο ESM.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα συμμετέχει στη συνάντηση του EuroWorkingGroup – EWG και θα έχει παρόμοιες συζητήσεις για το ελληνικό χρέος αλλά και για τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν.
Κατά τις πληροφορίες, από τα 15 προαπαιτούμενα που υπολείπονται, 10 έχουν υλοποιηθεί και τα υπόλοιπα 5 θα ολοκληρωθούν μέχρι το Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου.
Από τα δύο «μέτωπα» που θα μείνουν ανοικτά, το ένα είναι το Ελληνικό, που συνδέεται με την απόφαση του ΣτΕ, και το δεύτερο είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πορεία των οποίων έχει συνδεθεί με τη δόση του 1 δισ. που θα λάβει η Αθήνα για τα ληξιπρόθεσμα, αφού προηγουμένως

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.