Quantcast
Χρηματοδότηση δραστηριοτήτων κοινωνικής οικονομίας από τα ΕΛΤΑ με κονδύλια της ΕΤΕπ - enikonomia.gr
share

Χρηματοδότηση δραστηριοτήτων κοινωνικής οικονομίας από τα ΕΛΤΑ με κονδύλια της ΕΤΕπ

δημοσιεύτηκε:

Την υλοποίηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής επέκτασης σε νέους τομείς εργασιών, προχωρούν τα ΕΛΤΑ,  προκειμένου να αντισταθμίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις από τη συνεχή συρρίκνωση του όγκου αλληλογραφίας και του παραδοσιακού ταχυδρομικού έργου.

Μετά την είσοδο στην αγορά ενέργειας, σκοπεύουν να επεκταθούν στη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων κοινωνικής οικονομίας, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υπέβαλαν ήδη αίτηση για ένταξή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μικροχρηματοδοτήσεων EMN (European Microfinance Network), ώστε να αναλάβουν τη διαχείριση-διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η κρατική εταιρεία προετοιμάζεται να διαδραματίσει ρόλο στην υποστήριξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα, με βάση μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα από το Γερμανικό Ινστιτούτο Μικροχρηματοδοτήσεων DMI. («Report on options for the implementation of a micro- financial instrument in Greece» – Deutsches Mikrofinanz Institut).

Η δραστηριότητα αυτή των ΕΛΤΑ, θα αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, για τη χορήγηση μικροχρημοτοδοτήσεων σε φορείς της κοινωνικής οικονομίας.

Η νέα αυτή δραστηριότητα θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην αγορά ενέργειας, μέσω της Επιχειρησιακής Μονάδας Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ε.Μ.Η.Ε.)

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.