Quantcast
Υδρογονάνθρακες: Αρχίζουν άμεσα οι τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο - enikonomia.gr
share

Υδρογονάνθρακες: Αρχίζουν άμεσα οι τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινούν άμεσα οι τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες  για υδρογονάνθρακες στην περιοχή “Ιόνιο”, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης παρουσιάζοντας χθες στους αναλυτές τα αποτελέσματα του ομίλου για το τρίτο τρίμηνο.

«Η ερμηνεία των δεδομένων από τα σεισμικά δύο διαστάσεων ολοκληρώθηκε, έχουμε αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουμε σε τρισδιάστατες έρευνες τις επόμενες εβδομάδες » , ανέφερε συγκεκριμένα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη από χθες οι σεισμικές έρευνες στις περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Οι τιμές

Ο κ. Σιάμισιης ανέφερε ότι η αύξηση των τιμών αρχίζει να έχει επιπτώσεις στη ζήτηση αλλά μετά το τρίτο τρίμηνο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι και για το τελευταίο τρίμηνο οι προσδοκίες είναι θετικές, αν και όχι τόσο όσο τα προηγούμενα ενώ θετική αναμένεται και η έναρξη του 2023 χωρίς ωστόσο να αναμένεται επανάληψη των εφετινών μεγεθών.

Έκανε χαρακτηριστικά λόγο για τα καλύτερα μεγέθη της τελευταίας εικοσαετίας καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε χθες λειτουργικά κέρδη EBITDA Euro504 εκατ. στο τρίμηνο (έναντι 125 εκατ. πέρυσι), ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 381 εκατ. (από 33 εκατ.)

Σε σχέση με τη φορολογία των υπερκερδών αναφέρθηκε ότι η Elpedison θα καταβάλει 18 εκατ. ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πλαίσιο για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Ο κ. Σιάμισιης αναφέρθηκε τέλος στην ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών κυρίως με ανάπτυξη έργων που έχει όπως είπε μεγαλύτερο όφελος για την εταιρεία και την ενεργειακή μετάβαση αλλά και στα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που λαμβάνει ο όμιλος με την κάλυψη των αναγκών για πετρέλαιο θέρμανσης συγκεκριμένων ευάλωτων ομάδων αλλά και συνολικά στην αγορά με πρόσθετη έκπτωση στην τιμή διυλιστηρίου

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.