Ανανεώνονται οι συμβάσεις υγειονομικών εργαζομένων ηλικίας 55 ετών και άνω μέσω του ειδικού προγράμματος της ΔΥΠΑ, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
«Με διαρκείς παρεμβάσεις μας υλοποιείται η δέσμευση του Υπουργού Υγείας για ανανέωση όλων των συμβάσεων συναδέλφων του ειδικού προγράμματος της ΔΥΠΑ 55 ετών και άνω που εργάζονται στις δομές υγείας.
Με απόφαση της ΔΥΠΑ συστήθηκαν δύο νέα ειδικά προγράμματα που αφορούν μόνο στη Δημόσια Υγεία και λαμβάνουν το όνομα ΠΟΕΔΗΝ δείγμα των πιέσεων που έχουμε ασκήσει.
Συστήνεται λοιπόν νέο πρόγραμμα για τους 1.300 που εργάζονται για ακόμη δύο έτη μετά την ανανέωση που πετύχαμε από το πρώτο πρόγραμμα. Με το πρόγραμμα αυτό θα επαναπροσληφθούν για 5ο και 6ο έτος. Επίσης συστήνεται πρόγραμμα 1.500 θέσεων 57 ετών και άνω που αφορά την επαναπρόσληψη των συναδέλφων για δύο έτη του ειδικού προγράμματος της ΔΥΠΑ που εργάζονται με την αρχική σύμβαση δύο ετών. Με το πρόγραμμα αυτό θα επαναπροσληφθούν για 3ο και 4ο έτος » σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ
Τα προγράμματα
«Στο Υπουργείο Εργασίας κοινοποιήθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΥΠΑ που αφορά στα παραπάνω δύο προγράμματα και ετοιμάζεται προς έκδοση η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Εργασίας, Οικονομικών, Εσωτερικών). Όσων συναδέλφων οι συμβάσεις έχουν ήδη λήξει θα επαναπροσληφθούν. Μεγάλη επιτυχία της ΠΟΕΔΗΝ. Για πρώτη φορά ανανεώνονται συμβάσεις στους ίδιους φορείς του Δημοσίου εργαζομένων των εν λόγω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ. Με ενότητα πετύχαμε.
Αναμένεται μέσα στο 2026 νέα εκκίνηση των εν λόγω προγραμμάτων για ανέργους 55 ετών και άνω στο οποίο πετύχαμε να συμπεριληφθούν οι δομές Δημόσιας Υγείας.
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη κινητοποίηση για τους εργαζόμενους μέσω ΔΥΠΑ που είχαμε προγραμματίσει για την Τρίτη 16/12/2025 λόγω ανανέωσης των προγραμμάτων.
Πέραν της ανανέωσης των συμβάσεων που είναι δεδομένη των συναδέλφων του ειδικού προγράμματος των 4.000 θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την μισθολογική εξίσωση και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Αν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι που εργάζονται 8 και πλέον χρόνια σε κρίσιμες υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας να θεωρούνται μαθητές!!! Σταδιακά αποχωρούν από τη Δημόσια Υγεία οικειοθελώς αφήνοντας πίσω δυσαναπλήρωτα κενά» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
