Quantcast
Youth Pass: Επικό βίντεο Μητσοτάκη με καπέλο και σκέιτ - Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher - enikonomia.gr
share

Youth Pass: Επικό βίντεο Μητσοτάκη με καπέλο και σκέιτ – Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher

δημοσιεύτηκε:

Nα υποβάλουν αίτηση για το Youth Pass oι νέοι ηλικίας 18 ετών και 19 ετών  ζήτησε μέσω βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη λήξη προθεσμίας του μέτρου την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

«Youth Pass:  Θυμίζω ότι η πλατφόρμα είναι η ανοιχτή μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής 112.000 αιτήσεις έχουν γίνει από νέους 18 ετών έως  19 ετών. Έχουμε ακόμη χρήματα και χώρο για περίπου ακόμη 90.000 άτομα. Αξιοποιήστε το: για υπηρεσίες τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών» τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκη. «Στις μεταφορές βάζουμε και τα skateboard;» διερωτήθηκε με χιούμορ ο κ. Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια του βίντεο, συνεργάτιδά του εμφανίζεται με ένα καπέλο κι ένα σκέιτ, τα οποία ο πρωθυπουργός απλά…χρησιμοποιεί γιατί όπως λέει «μου είπαν όταν κάνω βίντεο για νέους πρέπει να εμφανίζομαι πιο… νεανικός»…

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

@kyriakosmitsotakis_

❗️Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου❗️#youthpass

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

 

 

Το Youth Pass

Yπενθυμίζεται δε πως το Youth Pass είναι voucher 150 ευρώ το οποίο θα χορηγηθεί φέτος σε περίπου 200.000  πολίτες ηλικίας 18 έως 19 ετών. Δικαιούχοι της ενίσχυσης των 150 ευρώ είναι  όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας, που φορολογούνται στη χώρα μας και είναι από 18 έως 19 ετών. Δηλαδή αίτηση για το voucher μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι  συμπλήρωσαν τα 18 ή τα 19 έτη από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά τον χρόνο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Επίσης οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το voucher σε  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

  •  του τουρισμού ( όπως σε τουριστικά καταλύματα)
  • του πολιτισμού (όπως για να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις ή συναυλίες, για να αγοράσουν βιβλία )
  • των μεταφορών (όπως σε ταξί, σε  λεωφορεία, σε  τρένα, σε  ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής).

Youth Pass: Πώς ενεργοποιείται το Voucher

Μόλις υποβάλλει αίτηση για το voucher ο δικαιούχος, μετά το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός τον  ενημερώνει  για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Σημειώνεται δε πως μέχρι τις  13 Δεκεμβρίου θα πάρουν  voucher 150 ευρώ χιλιάδες νέοι δικαιούχοι του youth pass και  επιπλέον 150 ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου του ‘24.

Η ενίσχυση αυτή θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα την λαμβάνουν όσοι κλείνουν τα 18τους χρόνια για 2 έτη, δηλαδή θα παίρνουν συνολικά από το κράτος ποσό 300 ευρώ..

Tι θα ισχύσει για τις νέες αιτήσεις 

Μάλιστα οι δυνητικά δικαιούχοι εφεξής μπορούν να  υποβάλουν αίτηση από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει μέχρι τις 13 Δεκέμβρη το ποσό των 150 ευρώ και τον Μάιο 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να  υποβάλει νέα αίτηση.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.