Quantcast
ΥΠΑΝ: Από τις 9/12 είναι διαθέσιμα τα 7,5 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής - enikonomia.gr
share

ΥΠΑΝ: Από τις 9/12 είναι διαθέσιμα τα 7,5 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής

δημοσιεύτηκε:

Διαθέσιμο από τις 9 Δεκεμβρίου είναι ποσό ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, που προορίζεται, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, για την κάλυψη δαπανών για έργα της Περιφέρειας Αττικής, απορρίπτοντας αιτιάσεις της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου ότι το υπουργείο «αναίτια απέκλεισε την Περιφέρεια από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για τις οποίες είχαν ακολουθηθεί όλες οι δέουσες διαδικασίες».

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια διεκδικεί 9 εκατ. ευρώ ως μέρος των πιστώσεων του ΠΔΕ του 2014, για την υλοποίηση έργων υποδομής, τα οποία, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, απέρριψε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, με στόχο «να καταδειχθεί η δήθεν ανικανότητα της νέας Περιφερειακής Αρχής να ασκήσει αποτελεσματική διοίκηση».

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός δημοσίων επενδύσεων προέβλεπε για το 2014 ποσό ύψους 700 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων από αμιγώς εθνικούς πόρους (Εθνικό ΠΔΕ). Από το ποσό αυτό πόροι ύψους 120 εκατ. ευρώ προβλέπονταν για την εκτέλεση έργων περιφερειακών προγραμμάτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.