Quantcast
Υπεγράφη σύμβαση σύμπραξης για την καταγραφή πρακτικών των δικών - enikonomia.gr
share

Υπεγράφη σύμβαση σύμπραξης για την καταγραφή πρακτικών των δικών

δημοσιεύτηκε:

Υπεγράφη σύμβαση σύμπραξης  για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταγραφής πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας και τη διάθεση αυτών στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Η σύμβαση  θα έχει διάρκεια 5,5 έτη και θα καλυφθούν οι αίθουσες των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων όλης της χώρας.

Η σύμβαση αφορά τη δημιουργία υπολογιστικών και ηχητικών υποδομών για την ηχογράφηση και αποθήκευση των ηχογραφημένων πρακτικών των δικών με σκοπό τη ασφαλή φύλαξη τους σε κεντρικές υποδομές, αλλά και τη διάθεση των αποηχογραφημένων πρακτικών στο κοινό, μέσω ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πρακτικών Δικαστηρίων (ΟΣΠΔ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης το όλο έργο αναμένεται να διαλειτουργεί παράλληλα με άλλα πληροφοριακά συστήματά του χώρου της Δικαιοσύνης, εκσυγχρονίζοντας έτσι τις παρερχόμενες από το υπουργείο Δικαιοσύνης υπηρεσίες. Έτσι, επιταχύνεται η απονομή της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον υπουργό  Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, παρουσία του ειδικού γραμματέα συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ν. Μαντζούφα.

Πρόκειται  για το πρώτο έργο Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ένα από τα πρώτα στο χώρο της πληροφορικής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.