Quantcast
ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα στις 9 Απριλίου - enikonomia.gr
share

ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα στις 9 Απριλίου

δημοσιεύτηκε:

Το δημοσίευμα του Reuters βάσει του οποίου η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα στις 9 Απριλίου, διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου.

«Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» καταλήγει σε έντονο ύφος, το ελληνικό υπουργείο.

Νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος της Κομισιόν αποκάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει γνωστό πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα εξαντληθούν στις 9 Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές παράλληλα, καθιστούν σαφές πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εκταμίευσης μέρους της δόσης προς την Ελλάδα, προτού επέλθει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά με τη λίστα Βαρουφάκη, η οποία παρουσιάστηκε στο χθεσινό EuroWorking Group, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κάνει λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά σε μη ικανοποιητικό επίπεδο.

Τέλος, καθιστά σαφές πως Ελλάδα και Eurogroup πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία έως τις 24 Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.