Quantcast
ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel για τον διάλογο Βαρουφάκη – Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel για τον διάλογο Βαρουφάκη – Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σχετικά με τους φερόμενους διαλόγους μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους την περασμένη Δευτέρα 11 Μαΐου, πριν την έναρξη του Eurogroup.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γ. Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του, στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, είναι ψευδή.

Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να διατύπωσε νέο, αυστηρό τελεσίγραφο προς τον Γ. Βαρουφάκη, προειδοποιώντας τον χαρακτηριστικά πως «Ο χρόνος τελειώνει».

«Ξεκινήστε να διαπραγματεύεστε σοβαρά με τους δανειστές», διεμήνυσε ο Σόιμπλε στον Γ. Βαρουφάκη, κατά το Spiegel, το οποίο όμως διαψεύδει από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.