Quantcast
ΥΠΟΙΚ: Ως το τέλος Γενάρη θα έχει ψηφισθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος - enikonomia.gr
share

ΥΠΟΙΚ: Ως το τέλος Γενάρη θα έχει ψηφισθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος

δημοσιεύτηκε:

Στις αρχές Ιανουαρίου θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου και θα έχει ψηφιστεί ως το τέλος του ίδιου μήνα.

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Το θέμα είναι ο νόμος να διατυπωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αποφευχθούν οι αστοχίες των προηγούμενων νόμων» τόνισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε δε, πως «σε περίοδο, που δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, αναδεικνύονται δυο κρίσιμα ζητήματα, του συντονισμού, έτσι ώστε οι λίγοι πόροι, που διαθέτει μια κοινωνία, να χρησιμοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο και των θεσμικών αλλαγών, που βελτιώνουν το επιχειρηματικό κλίμα για καλύτερα αποτελέσματα».

Στους ισχύοντες αναπτυξιακούς νόμους, όπως είπε «υπάρχουν λάθος στοχεύσεις, που δεν βοήθησαν να αλλάξει η ελληνική οικονομία και να γίνει πιο παραγωγική, πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, πιο βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη, για να αυξήσει τις θέσεις εργασίας και την καινοτομικότητα».

«Παραλάβαμε 6.300 επενδυτικά σχέδια, για τα οποία το κράτος έχει συμβασιοποιημένες οφειλές, δηλαδή εντάχθηκαν στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και δεν υλοποιήθηκαν ακόμη, αλλά τα οφειλόμενα ποσά είναι πολύ μεγάλα» ανέφερε ο κ.Λαμπριανίδης, κάνοντας λόγο για «ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί” επειδή, όπως διευκρίνισε, “είναι πάρα πολλά τα σχέδια και το ποσό που είναι να πάρουν είναι πολύ υψηλό, καθώς έγινε μια υπερδέσμευση και εντάχθηκαν επιχειρήσεις, χωρίς να υπάρχουν χρήματα» υποστηρίζει ο κ. Λαμπριανίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.