Quantcast
Υπουργείο Εργασίας: Εγκρίθηκε το κονδύλι για προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Εργασίας: Εγκρίθηκε το κονδύλι για προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 72 εκατ. ευρώ για προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία για το έτος 2020 ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, “εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 72 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχετικά με την κάλυψη των δαπανών χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία”.

Παράλληλα επισημαίνεται πως τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ενώ με το εν λόγω νομοσχέδιο νόμου μπαίνει και πλαίσιο προστασίας από κατασχέσεις για ετήσιες ενισχύσεις (300 έως 600 ευρώ) των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα (έως 2.200 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα) οι οποίες διαβιούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.