Quantcast
Υπουργείο Πολιτισμού: Επιχορηγήσεις και παροχή αιγίδας ύψους 800.000 ευρώ - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Πολιτισμού: Επιχορηγήσεις και παροχή αιγίδας ύψους 800.000 ευρώ – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 800.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού, ύστερα από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟ, στις 7 Φεβρουαρίου 2023, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας σε ομάδες κλασικού και σύγχρονου χορού.

Υποβλήθηκαν συνολικά 84 προτάσεις εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 45 (29 για παραγωγές, 3 για Φεστιβάλ, 5 για περιοδείες και 8 για ερευνητικούς σκοπούς).

Η πρόσκληση που απηύθυνε το ΥΠΠΟ στοχεύει στην υποστήριξη παραγωγής έργου κλασικού και σύγχρονου χορού, συναφών φεστιβάλ καθώς και δράσεων, όπως ημερίδες, συμπόσια, αναλόγια, εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τον χορό, συμμετοχή σε περιοδείες, διεθνείς δράσεις, διοργανώσεις κά, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης του χορού.

Την Γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού συγκροτούν οι: πρόεδρος Μαρία Μηλιοπούλου, πρώην Α΄ χορεύτρια της ΕΛΣ, αντιπρόεδρος η Στεριανή Τσιντζιλώνη, θεωρητικός χορού και τα μέλη Κυριάκος Κοσμίδης, χορογράφος, χοροδιδάσκαλος, Αναστασία Ζούκα, χορογράφος, Παναγιώτα (Μπετίνα) Παναγιωτάρα, δραματουργός, θεωρητικός χορού.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.