Quantcast
Υπουργείο Οικονομικών: Καλεί 1.000.000 φορολογούμενους σε ρύθμιση χρεών - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Οικονομικών: Καλεί 1.000.000 φορολογούμενους σε ρύθμιση χρεών

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί από σήμερα με ηλεκτρονικά μηνύματα περίπου 1.000.000 οφειλέτες με παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (χρέη που έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα πριν την 1η-1-2013) να σπεύσουν μέχρι τις 27 Μαρτίου στα υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή των τραπεζών και να πληρώσουν εφάπαξ οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν «έναντι» των αρχικών οφειλών τους ή ακόμη και τα συνολικά ποσά των αρχικών οφειλών τους.

Από όσους ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου, αυτοί που θα εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό (το 100%) της αρχικής οφειλής θα απαλλαγούν από το σύνολο (από το 100%) των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων, ενώ όσοι πληρώσουν ένα ποσοστό τηςαρχικής οφειλής θα απαλλαγούν από αναλόγου ποσοστού προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα.

Για παράδειγμα, εάν ένας φορολογούμενος οφείλει ληξιπρόθεσμο χρέος 10.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 4.000 ευρώ είναι η αρχική οφειλή και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ είναι οι προσαυξήσεις, οι τόκοι και τα πρόστιμα, τότε:

* εάν πληρώσει εφάπαξ μέχρι τις 27 Μαρτίου ολόκληρο το ποσό (το 100%) της αρχικής οφειλής, δηλαδή όλο το “κεφάλαιο” των 4.000 ευρώ, θα γλιτώσει από το σύνολο (από το 100%) των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων, δηλαδή θα απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου ποσού των 6.000 ευρώ!

* εάν πληρώσει μέχρι τις 27 Μαρτίου ένα ποσοστό της αρχικής οφειλής θα τύχει αυτόματα μιας έκπτωσης επί των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων, η οποία θα υπολογιστεί στο ίδιο ποσοστό. Εάν δηλαδή πληρώσει τις 2.000 ευρώ από τις 4.000 ευρώ της αρχικής οφειλής, δηλαδή το 50% του αρχικού χρέους, θα γλιτώσει κι από το 50% των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων, δηλαδή θα απαλλαγεί από την πληρωμή άλλων 3.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 50% του ποσού των 6.000 ευρώ που είναι οι προσαυξήσεις, οι τόκοι και τα πρόστιμα.

Μ’ αυτή τη ρύθμιση-εξπρές το υπουργείο Οικονομικών απευθύνεται κυρίως σε φορολογούμενους με χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα πριν την 1η-1-2013 και τα οποία δεν είναι ρυθμισμένα , με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με πολύ μεγάλα ποσά προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων.

Προς τους οφειλέτες αυτούς αποστέλλονται από σήμερα, μέσω e-mail, ειδοποιητήρια για την τακτοποίηση των χρεών τους με τους όρους της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης.

Στα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια περιέχεται και η προειδοποίηση ότι σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στην πρόσκληση για τακτοποίηση του χρέους θα ληφθούν όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, όπως κατασχέσεις κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων ή κατασχέσεις απαιτήσεων του οφειλέτη εις χείρας τρίτων (καταθέσεων στις τράπεζες, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και άλλων εισοδημάτων ή εσόδων που πρόκειται να εισπραχθούν από τρίτους).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.