Quantcast
Υψηλότερος ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας από της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Υψηλότερος ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας από της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 0,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση (σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018) αυξήθηκε 1,9%, έναντι αύξησης 0,2% και 1,2%, αντίστοιχα, στην Ευρωζώνη.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο κατέγραψαν η Ουγγαρία (+1,1%) και η Ρουμανία (+1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία, η Δανία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Λιθουανία και η Πολωνία (0,7%). Μείωση της ανάπτυξης παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), στη Γερμανία και τη Σουηδία (-0,1%) ενώ στην Ιταλία παρατηρήθηκε στασιμότητα.

Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο σημείωσαν  τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και συγκεκριμένα κατά 0,7% έναντι 0,2% στην Ευρωζώνη, ενώ σε ετήσια βάση η απασχόληση αυξήθηκε 2% στην Ελλάδα και 3% στην Κύπρο έναντι 1,2% στην Ευρωζώνη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.