Quantcast
Μπορέλ: Κοινή συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας - enikonomia.gr
share

Μπορέλ: Κοινή συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας

δημοσιεύτηκε:

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, συγκάλεσε κοινή συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κίεβο.

Σημειώνεται ότι αύριο, Δευτέρα 11 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Έπειτα από συναντήσεις στο Κίεβο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ντένις Σμιχάλ, χθες, συνεκάλεσα σήμερα κοινή συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και της Επιτροπής Πολιτικής & Ασφάλειας για να συζητήσουμε τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει επικείμενες επιθέσεις στο Ντονμπάς και στον Νότο» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.



Πρόσθεσε ότι «ως Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία που προκαλεί η Ρωσία στην Ουκρανία: μέσω διπλωματίας, κυρώσεων, οικονομικής στήριξης και όπλων για την Ουκρανία.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο, θα συζητήσουμε περαιτέρω βήματα με τους Υπουργούς».

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, 11 Απριλίου, στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον περαιτέρω συντονισμό δράσεων των Κρατών Μελών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η πρωτοβουλία “Global Gateway” για την προώθηση της συνδεσιμότητας στην ψηφιοποίηση, την ενέργεια και τον τομέα των μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» θα γίνει συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια, τις εξελίξεις σε Λιβύη, Μάλι και Υεμένη, καθώς και τη Σύγκληση Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ με Ισραήλ.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας πρόκειται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τον Ινδο-ειρηνικό, που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στην Πράγα, στις 13 και 14 Ιουνίου. Στην συνάντηση, εκτός από τα Κ-Μ και τους θεσμούς της ΕΕ, θα προσκληθούν εκπρόσωποι χωρών του Ινδο-ειρηνικού, των ΗΠΑ και του Καναδά. Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σε γεύμα εργασίας με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ισλανδίας και της Νορβηγίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.