Quantcast
Διαδικτυακή συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης - Τι προσδοκούν οι Έλληνες; - enikonomia.gr
share

Διαδικτυακή συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης – Τι προσδοκούν οι Έλληνες;

δημοσιεύτηκε:

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: “Το Μέλλον της Ευρώπης: Τι προσδοκούν οι Έλληνες; “, διοργάνωσε την Τετάρτη το enikos.gr, με αφορμή την online έρευνα που διεξήγαγε στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, καταγράφοντας τις απόψεις, τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.

Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης, οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη (ΕΛΚ) και Πέτρος Κόκκαλης (Η Αριστερά) συνομίλησαν με πολίτες – εθελοντές της ομάδας mazi.eu για τα αποτελέσματα της έρευνας και τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση

Περισσότερες πληροφορίες

Το enikos.gr διεξήγαγε έρευνα στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις των πολιτών, με έμφαση στην εικόνα των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εμπιστοσύνη σε αυτούς, τις προτεραιότητες που θεωρούν ότι πρέπει να τεθούν από την ΕΕ στο άμεσο μέλλον και τις προσδοκίες τους όσον αφορά στην ανάληψη δράσης από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, τον ρόλο της Ένωσης στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Η έρευνα με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 23 Μαρτίου και 15 Απριλίου 2022 μέσω του enikos.gr και σε αυτή έλαβαν μέρος 1.674 πολίτες.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.