Quantcast
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Μα, πού πήγαν οι γυναίκες; - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Μα, πού πήγαν οι γυναίκες;

δημοσιεύτηκε:

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι αναμφίβολα μια πρωτόγνωρη και ανοιχτή διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής που απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί δεκάδες χιλιάδες ιδέες μέσω της πλατφόρμας της Διάσκεψης και πάνω από 20.000 σχόλια.

Η πλατφόρμα προσφέρει γόνιμο έδαφος για εποικοδομητικές ιδέες και προτάσεις βελτίωσης της ΕΕ ως οικοδόμημα. Οι περισσότερες ιδέες που έχουν υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας αφορούν τη δημοκρατία, την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Πολλοί ωστόσο συμμετέχοντες σημείωσαν ότι μόνο το 15% των συνεισφερόντων έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα ως γυναίκες, σε σύγκριση με το 60% των συνεισφερόντων που έχουν εγγραφεί ως άνδρες (το 25% περίπου των συνεισφερόντων δεν έχει δηλώσει συγκεκριμένο φύλο).

“Αυτή η υποεκπροσώπηση δείχνει ότι οι φωνές των γυναικών έχουν καταπνιγεί από εκείνες των ανδρών. Πώς μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι εισακούγονται οι φωνές όλων των Ευρωπαίων, όταν αγνοούμε τους προβληματισμούς του 50% του πληθυσμού;”, είπε η Έλσι Γκίσλεγκαρντ από τη Σουηδία.

Άλλοι έκαναν εκκλήσεις για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών τους, ιδιαίτερα των γυναικών, της νεολαίας και των ανθρώπων που ζουν στην ύπαιθρο, κρίνοντας το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στην πρωτοβουλία χαμηλό σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα θα συνεχίσει να δέχεται ιδέες και προτάσεις από τους πολίτες και να φιλοξενεί εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί τα μέλη της ολομέλειας πρότειναν να συνεχιστεί η λειτουργία της πλατφόρμας ως μόνιμο μέσο επικοινωνίας μέσω των θεσμικών οργάνων και των πολιτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.