Quantcast
Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης-Ο λόγος στους πολίτες: Απαιτείται αλλαγή αντίληψης της έννοιας της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης-Ο λόγος στους πολίτες: Απαιτείται αλλαγή αντίληψης της έννοιας της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Με το τραγούδι των Rolling Stones “Paint it black” περιγράφει το μέλλον της Ευρώπης στο enikos.gr η κυρία Γραμματική Γραμμένου, καταθέτοντας τις δικές της απόψεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει “κάθε Ευρωπαίος πολίτης, ζώντας τη δική του καθημερινότητα με τις δυσκολίες να αυξάνονται, θα μπορούσε να περιγράψει το μέλλον της Ευρώπης με τον τίτλο ενός τραγουδιού των Rolling Stones: Paint it black. Η έλλειψη αντίληψης της διαφοράς μεταξύ της ΕΟΚ και της ΕΕ, από τους διοικούντες της είναι εμφανής, καθώς η λειτουργία της με ανελαστικά οικονομικά κριτήρια και μέτρα τα οποία επιβάλλονται από την ελίτ του βορρά, καθώς και η στενή λογική του πράττω μόνο σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας μου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αντικρίζοντας το μέλλον”.


Και προσθέτει: “Η έλλειψη κοινής αμυντικής πολιτικής, η οποία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες και ως αποτέλεσμα το χρέος των χωρών που προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης τη στιγμή που γειτονικές χώρες με την Τουρκία στην κορυφή να εργαλειοποιεί το προσφυγικό, και με άμεσες απειλές οι οποίες μένουν αναπάντητες και πολλές φορές με αναφορές χάδια από τους Ευρωπαίους εταίρους επιδεινώνουν την εικόνα.

Για τη μεταστροφή του απαισιόδοξου κλίματος απαιτείται αλλαγή αντίληψης της έννοιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγαλύτερη ένωση, αλλά με την υιοθέτηση της ήδη υπάρχουσας ευρωπαϊκής λογικής του “positive discrimination” απέναντι στις αδύναμες χώρες-μέλη, όπως εφαρμόζεται για ομάδες ή κατηγορίες ατόμων με ανέξοδες πολιτικές.



Απαιτούνται, επίσης, άμεσες ενέργειες για την κατά το δυνατόν ενεργειακή αυτονομία της, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων με συγκριτικό πλεονέκτημα ανά ζώνη-χώρα, ώστε οι όποιες διεθνείς πιέσεις στα ενεργειακά να μην πλήττουν την ευρωπαϊκή οικονομία στην έκταση που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες” σημειώνει η κυρία Γραμματική Γραμμένου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.