Quantcast
Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης- Ο λόγος στους πολίτες: Σημαντικό ερώτημα το πού θέλουμε να είναι η ΕΕ σε 25 χρόνια από τώρα - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης- Ο λόγος στους πολίτες: Σημαντικό ερώτημα το πού θέλουμε να είναι η ΕΕ σε 25 χρόνια από τώρα

δημοσιεύτηκε:

“Πιστεύω πως χρειάζεται μια απο-γερμανοποίηση της Ευρώπης, μια ενωμένη Ευρώπη με τα συμφέροντα της ΕΕ να υπερβαίνουν τα εθνικά, ειδικά όταν πρόκειται για απειλές προς κράτη-μέλη της ΕΕ από χώρες εκτός” σημειώνει ο κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, καταθέτοντας τις σκέψεις του στο enikos.gr, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζει: “Ακολούθως, θα πρέπει όλες οι χώρες, τηρώντας την εθνική τους ταυτότητα απαραιτήτως, να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους στο ακέραιο.
Έτσι, δεν θα έχουμε φαινόμενα διχασμού εντός της ΕΕ, όπως με τη 10ετή οικονομική κρίση. Διότι, μπορεί οι Νότιοι, και ειδικά εμείς οι Έλληνες, να είχαμε δίκιο σε πολλά πράγματα, αλλά είχαν δίκιο και οι Βόρειοι εταίροι μας, κυρίως ως προς τη διαχείριση των δημοσίων δαπανών. Αυτά είναι χρήματα και των Ευρωπαίων, όχι μόνο δικά μας”.
“Το σπουδαιότερο όλων, εν κατακλείδι, που πρέπει να απαντήσουμε είναι πού θέλουμε να είναι η ΕΕ σε 25 χρόνια από τώρα. Αμερικανοί, Κινέζοι και Ρώσοι το έχουν απαντήσει γι’ αυτό είναι πιο μπροστά” επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.