Quantcast
Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Προτάσεις των ομάδων εργασίας που θα κατατεθούν στην Ολομέλεια - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Προτάσεις των ομάδων εργασίας που θα κατατεθούν στην Ολομέλεια

δημοσιεύτηκε:

Tις προτάσεις τους στην Oλομέλεια της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης θα υποβάλουν οι πρόεδροι των εννέα Ομάδων Εργασίας, ομαδοποιημένες σύμφωνα με τις θεματικές στις οποίες επικεντρώθηκε κάθε ομάδα.

Οι προτάσεις θα βασίζονται στις συστάσεις των ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών, των εθνικών ομάδων και των ιδεών που συγκεντρώνονται μέσω της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, καθώς και στις ανταλλαγές απόψεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τις συνόδους ολομέλειας και τις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας της Διάσκεψης.

Η σύνοδος της Ολομέλειας θα γίνει το διήμερο της Παρασκευής 8 Απριλίου – Σαββάτου 9 Απριλίου 2022 (συμπεριλαμβανομένων των προπαρασκευαστικών συνεδριάσεων, των συνεδριάσεων των ομάδων εργασίας και των συνεδριάσεων των πολιτικών ομάδων), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με φυσική παρουσία.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ολομέλειας του Συνεδρίου το Σάββατο, οι εννέα θεματικές ομάδες εργασίας του Συνεδρίου συνεδριάσουν σήμερα Πέμπτη.

Σχετικές πληροφορίες

Η σύνοδος Ολομέλειας της Διάσκεψης θα δώσει συνέχεια στις εργασίες της Ολομέλειας και των εννέα ομάδων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στις 25-26 Μαρτίου, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια προκαταρκτικών προτάσεων των ομάδων εργασίας.

Η Ολομέλεια, βάσει συναίνεσης, θα υποβάλει τις προτάσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή. Η τελευταία θα συντάξει με πλήρη διαφάνεια και σε συνεργασία με την Ολομέλεια την έκθεσή της. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση, τον σκοπό και τις εργασίες της Ολομέλειας και να κατεβάσετε όλα τα σχετικά έγγραφα (συμπεριλαμβανομένης της ημερήσιας διάταξης) για το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην ιστοσελίδα της Ολομέλειας της Διάσκεψης.

Η τελική έκθεση βάσει της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας που πρέπει να ληφθεί υπόψη για τις προτάσεις της Ολομέλειας, με βάση τις συνεισφορές των πολιτών που συγκεντρώθηκαν έως τις 20 Φεβρουαρίου, είναι επίσης διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Οι πολίτες μπορούν ακόμη να υποβάλλουν προτάσεις στην πλατφόρμα, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος διαδικτυακά. Οι συνεισφορές που θα κατατεθούν μετά τις 20 Φεβρουαρίου θα ληφθούν υπόψη για την τελική έκθεση, μετά τις 9 Μαΐου.

Γράψε στο enikos.gr την άποψή σου για τo Mέλλον της Ευρώπης

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τους Ευρωπαίους και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται. Πρόκειται για μια ανοιχτή, δημιουργική διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ενεργά.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε. Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]). Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.